Energiezuinig wonen

Budgettair de EPC score verhogen!

VerMAd realiseert zowel kleine verbouwingswerken op maat als totaalprojecten. Met een glimlach geven we u advies, ontwerpen we uw droomverbouwing en realiseren we deze door zelf de handen uit de mouwen te steken. Van A tot Z staan we u met plezier bij zoals in deze realisatie waarin we samen met onze klant Realistisch budgettair verbouwen naar een energiezuinige woning.

75%

Van de buitenoppervlakten moesten volgens de huidige norm geïsoleerd worden

Een van onze tevreden klanten had een casco woning gekocht met een zeer slechte EPC-waarde. Gelukkig waren de constructieve delen van de woning nog in goede staat, zoals het dak, de meeste muren en alle tussenvloeren. Samen met de klant hebben we de haalbaarheid van het behouden van de bestaande constructie beoordeeld, een inschatting die wij als experts kunnen maken.

De wens van de klant was om het EPC-peil van de woning aanzienlijk te verbeteren en gebruik te maken van de maximale subsidies die beschikbaar waren. Om dit te realiseren, hebben we een ingrijpende energetische renovatie (IER) uitgevoerd. Dit houdt in dat 75% van alle buitenoppervlakken volgens de huidige norm geïsoleerd moesten worden en het verwarmingssysteem aan alle moderne eisen moest voldoen.

Onze verbouwingswerkzaamheden voor deze klant omvatten onder andere de afbraakwerken, de constructie van een volledige achterbouw, de vervanging van de volledige dakconstructie met een grote nieuwe dakkapel, de installatie van zonnepanelen en een omvormer, en de nodige afstemmingen voor alle schrijnwerkerij.

De achterbouw is volledig vernieuwd, waarbij we ervoor hebben gekozen om de gevelstenen van de achtergevel af te breken om isolatie tegen de bestaande binnenmuren te kunnen plaatsen. Vervolgens is er een nieuwe achtergevel iets verder naar buiten gemetseld. Het dak is volledig vervangen en verstevigd om plaats te bieden aan zonnepanelen. Uiteraard is ook de isolatie van het dak grondig aangepakt.

Daarnaast hebben we een deel van de zijgevel afgebroken om isolatie tegen de bestaande binnenmuur te kunnen plaatsen en zo een afwerking met dunnere leien mogelijk te maken. Alle ramen en deuren zijn ook vernieuwd, en de vloeren zijn geïsoleerd met PUR-schuim.

Om te zorgen voor een efficiënte en duurzame verwarming, is er gekozen voor een verwarmingssysteem aangepast met een geothermische warmtepomp en vloerverwarming. Dit is gerealiseerd door middel van een grondboring.

De klant beschikte over een kant-en-klaar dossier met de bouwvergunning en de nodige studies om de woning energiezuinig te maken volgens de EPB-normen (energieprestatie binnenklimaat). Samen met de klant hebben we dit dossier gebruikt als leidraad om de gewenste energiezuinige woning te realiseren.

Bent u ook op zoek naar een betaalbare en energiezuinige verbouwing? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag om uw woning te transformeren tot een comfortabele en duurzame plek om te wonen.